wtorek 12 Listopad 2019
Imieniny: Konrada, Renaty i Witolda
  • baner_górny_gops

PODPROGRAM 2018 - efekty

Kontakt

Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej
tel/fax. 056 683 54 04
e-mail: gops-gd@wp.pl
Pl.1000-lecia 22A, (II piętro)
87-400 Golub-Dobrzyń
NIP: 878-16-15-573
kierownik: Daniela Kaleta

WYKAZ NUMERÓW TELEFONÓW
KIEROWNIK GOPS
Daniela Kaleta - 531 540 123

PRACOWNICY SOCJALNI
Anna Dębiec - 531 459 876

Anna Miętka - 570 818 607
Małgorzata Kamińska - 531 460 347
Jolanta Lazarowska - 531 625 187
Ewa Iwińska - 570 418 791

ŚWIADCZENIA RODZINNE  I FUNDUSZ ALIMENTACYJNY
Katarzyna Welc - 531 460 345


ŚWIADCZENIA WYCHOWAWCZE
Iwona Welc - 535 093 067


KSIĘGOWOŚĆ
Robert Obara - 531 460 346

Inspektor Ochrony Danych Osobowych

Piotr Juzoń

Tel: +48 500 200 632

Fax:+48 (32) 268 44 11

abIData s.c.

ul. 11 Listopada 1

41-300 Dąbrowa Górnicza
1. GOPS w Golubiu-Dobrzyniu z terenu województwa kujawsko-pomorskiego przy współpracy z Bankiem Żywności w Grudziądzu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2018 - czerwiec 2019.
2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze: 
    * warzywne i owocowe ( groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
    * skrobiowe ( makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
    * mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
    * mięsne ( szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
    * cukier ( cukier biały, miód wielokwiatowy),
    * tłuszcze ( olej rzepakowy),
    * dania gotowe ( gołąbki w sosie pomidorowym).
3. Pomoc żywnościowa trafiła do 754 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu gminy Golub-Dobrzyń.
4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
    - 40, 39576 ton żywności;
    - 5648 paczek żywnościowych;
5. W ramach Podprogramu 2018 dla 75 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 6 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:
    * Żywieniowe - 2 spotkania dla 18 uczestników
    * Niemarnowanie żywności - 4 spotkania dla 57 uczestników
facebook
youtube
instagram